onsdag 19. oktober 2011

Brillefrøken

Etter 5 år på skolebenken ser jeg stadig dårligere på avstand, så i dag var jeg innom optiker Rune og tok en synstest, ganske ubehagelig, forresten. Syns jo ikke jeg ser noe særlig i det hele tatt og pleier å bryte ut 'jeg ser INGEN TING!' med jevne mellomrom, men Rune gav meg en lapp hvor det stod -0.5… Det betyr at jeg ser ganske godt til svaksynt å være. De som ikke trenger sterkere briller enn dét bruker dem etter behov, sa Rune. I motsetning til… tenkte jeg. Nok om det.

Så var det en runde i butikken for å se hva han kunne by på. Jeg startet det hele med å si at jeg ikke er svensk og at jeg ikke klarer å 'pulle off' de kuleste brillene, noe som førte til at jeg nesten ikke fikk sett noe jeg likte. Det ene kjerringbrilleparet etter det andre. Skjønte at jeg ikke kom til å finne noe særlig der, så jeg gikk etter ikke lenge, når Rune virket lei. Fikk med meg to par briller til hjemlån 'for å få tilbakemelding hjemme' som han sa. 

Vanskelige greier, dette med å velge hva man skal ha i ansiktet. Syns liksom det er vanskelig å finne en kul t-skjorte, men den kan man jo legge innerst i skapet når man innser at den ikke egentlig var så…

søndag 16. oktober 2011

Fordommer går alle veier...





Er ikke så godt å si hvem som tar feil... Jeg tror kanskje begge har rett