I dag, som alle andre dager denne uken, har min middag bestått av pasta med løk og en klatt pesto. Som utdannet kokk, og over seks år i restaurantbransjen, bør jeg vite at det ikke klassifiseres som middagsmat. Faktisk så begynner jeg å bli litt bekymret over ernæringsinnholdet i kosten min. Hvilke vitaminer finnes det i løk??? Kan noen fortelle meg det?
Jeg har lenge skyldet på det at jeg er singel og fattig, og at jeg derfor ikke gidder å lage middag, men når jeg tenker meg om, så har jeg ikke vært særlig ivrig til å lage middag da jeg hadde kjæreste eller penger heller.
Løk er visst dritsunt! Flaks, ikke sant? Billig er det også :)
SvarSlettFant det ut selv faktisk, og næringsinnholdet i løk er følgende: Navn Løk, norsk, rå
SvarSlettSpiselig del 93.0 %
Vann 88.0 %
Kjoule 135.0
Kalorier 32.0
Protein 1.1 g
Karbohydrater 5.7 g
Fett 0.1 g
Mettet fett 0.0 g
Enumettet fett 0.0 g
Flerumettet fett0.0 g
Transfett 0.0 g
Kolesterol 0.0 mg
Stivelse 0.0 g
Mono og disakkerider 5.7 g
Tilsatt sukker 0.0 g
Kostfiber 2.0 g
Alkohol 0.0 g
Retinol 0.0 µg
Beta-karoten 0.0 µg
Vitamin A 0.0 RAE
Vitamin D 0.0 µg
Vitamin E 0.2 alfa-TE
Vitamin B1, tiamin 0.05 mg
Vitamin B2, riboflavin 0.02 mg
Niacin 0.2 mg
Niacin ekvivalenter 0.2 NE
Vitamin B6 0.08 mg
Folat 18.0 µg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin C 6.0 mg
Kalsium 21.0 mg
Jern 0.4 mg
Natrium 2.0 mg
Kalium 201.0 mg
Magnesium 11.0 mg
Sink 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Kopper 0.05 mg
Fosfor 38.0 mg
There you go...
SlettDet beste med løk, eller ølk, som jeg pleier å skrive er at hele 93 % av den er spiselig. Det er en mye høyere spiselig prosent enn artisjokk f.eks. som bare har 43 %
SlettIkke sant! Artisjokk er verste sorten!
Slett